Menülük

 

Menülük

Yazımıza başlamadan önce menü nedir? neden bir menüye ihtiyaç duyululur?
kısaca bahsedelim.Rastgele bir öğün için, bir gıda meşrubat şirketine gittiğimizde, bize “Hoşgeldiniz” kelimesinden sonra hemen menü verilir. Menü mü, yoksa mönü mü olduğu da herkes tarafından bilinmeyen. Fransızca ve İngilizce’de “mönü” olarak kullanılan menü, mönü olarak kullanıldığında daha doğru olur. Ancak sektör genelinde hem menü, hem de mönü sözcüğü kullanılmaktadır.

Peki, menü nedir? Menü Nasıl Sergilenir?

Eskiden çok az anlam ifade eden Latince "minitus" kelimesinden türetilmiştir. Peki, menü tanım açısından ne anlama geliyor? Bir yemek çerçevesinde belli bir düzen içinde servis edilen ve belli bir ahengi içinde barındıran yemek grubuna menü denir. Ancak menü sandığımız kadar sıradan değil, üzerinde yemeğin adının yazılı olduğu sıradan bir kağıt parçası. Menü, restorana ve misafirlerine çok şey katıyor. Bununla birlikte birçok kolaylığı da içinde barındırmaktadır.

Menü planlamanın önemi ve avantajları

Menü, işlevinde ve anlamında belirli bir uyum sağlar, bu da restoran ve misafirleri için gerekli rahatlığı sağlamaya yardımcı olur. Menü planlama, restoranın üretilecek ürünleri belirlemesi, üretimde hangi araç ve gereçlerin kullanılacağı, ürünlerin kalitesi ve miktarı gibi değerleri ortaya çıkarır.

Satın alınacak gıdanın belirlenmesini sağlar. Besinlerin besin seviyelerine göre sınıflandırılmasına yardımcı olur. Diyet yapan konuklar, kalorilere göre yiyecekleri seçebilirler. Kaç kişinin çalışması gerektiğini belirleyin. Hizmet sırasında gereksinimleri ortaya çıkarır. Maliyet kontrolünü sağlar. Üretim sürecindeki gereksinimlerin belirlenmesine yardımcı olur. Yiyecek içecek işletme tesislerinin planlanmasında ve tesis gereksinimlerinin belirlenmesinde yardımcı olur. Hizmet öncesi gereksinimleri belirleyin. Yukarıdaki sorumlulukları ve avantajları içeren menü artık tüm firmalar için çok değerli bir menü haline gelmiştir. Çünkü üretim öncesinden üretime; hizmet öncesinden hizmete kadar birçok standardı bünyesinde barındırmaktadır.

Peki, menü planlama nedir?


Etkin menü planlaması ile firma gereksinimlerinin belirlenmesi, hangi besinlerin kullanılacağı, hangi besinlerin üretileceği, servis gereksinimlerinin neler olacağı, servisin nasıl yapılacağı ve menüdeki yemeklerin nasıl pazarlanacağının belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Peki, bir menü tasarlarken nelere dikkat etmelisiniz?  Menü planlarken dikkat edilmesi gerekenler Menüyü planlarken etkili planlama için bazı değerlere dikkat etmek gerekir. Bu değerler aşağıdaki gibidir:
  • Besinlerin besin seviyesi
  • Misafir tercihleri ​​ve alışkanlıkları
  • Müşteri İhtiyaçlari
  • Fiyat
  • Personel becerileri
  • İşletme bütçesi
  • Mevsimsel koşullar
  • Pazar özellikleri
  • iş hedefi
  • Nasıl üretileceği
  • Servis hizmetinin nasıl yapılacağı
Etkili bir menü planlarken yukarıdaki değerlere kesinlikle uyulmalıdır.

Peki, menü hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Menü planlamasında menünün hangi yiyecekleri içereceği, kaç kişinin işe alınacağı, hangi üretim yöntemlerinin kullanılacağı ve buna benzer değerler oldukça önemlidir. Ancak menü planlama sürecinden önce ve sonra şu bilgiler asla unutulmamalıdır:
  • Ucuz bir menü, mutlaka kalitesiz veya tatsız yemek anlamına gelmez.
  • Menü planlanırken şirketin ve çevresinin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Diğer menülerle karşılaştırılmalı ve aralarındaki farklar kontrol edilmelidir.
  • Mevsimsel koşullar, menünün planlanmasını doğrudan etkiler.
  • Yemekler öncelik sırasına göre sıralanmalıdır.
  • Menüdeki tüm yiyecek ve içecekler sağlık kurallarına uygun olmalıdır.

Menü çeşitleri nelerdir?

Menü, sunuma, fiyata, yemeklere ve özel nedenlere göre değişir. Bu nedenle türlerine göre menü planlaması da yapılmaktadır.

Peki menü çeşitleri nelerdir?

  • Fiyat menüsü A la Carte (A la Carte) menü (A la Carte menü siparişi verilebilir.)
  • Table d'Hote (Tabldot) menüsü (Önceden hazırlanmış yemeklerden ve belirli miktarda yemekten oluşan bir menüdür.)
  • Sabit menü (Ekran menüsünden tek farkı menüde içeceklerin de bulunmasıdır.)
  • Carte du Jour (Günlük) menüsü (Günlük menülerdir.)
  • Kahvaltı (kahvaltı) menüsü (basit kahvaltı, ekstra kahvaltı, Hollanda kahvaltısı, Danimarka kahvaltısı, Türk kahvaltısı, Amerikan kahvaltısı, alakart kahvaltı ve açık büfe kahvaltı menüsü)
  • Öğle yemeği menüsü
  • Akşam yemeği menüsü

Peki Menülerinizi Nasıl Sergileyeceksiniz?

VKF Renzel Menülük ürünleri sayesinde menülerinizi restoranınızdaki masalarınızda sergileyebileceksiniz. Bir restoran işletmesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan menülüklerin,
sağlam olması, dayanıklı olması ve kullanışlı olması bir üründe aranılan kriterlerin başında gelmelidir. Vkf Renzel menülük ürünleri sizlere kaliteyi ve sağlamlığı vadediyor. 

Vkf Renzel menülük ürünlerini satın alarak sizlerde kaliteli menülüklere sahip olabilirsiniz.

Menülük çeşitleri için Tıklayınız

Mekana gittiğimizde bize sunulan ürünleri menü olarak seçmemize yardımcı olacak tüm basılı ve görsel malzemeleri tanımlayabiliyoruz. Sundukları ürünlerin içeriği ve fiyatları hakkında bizi bilgilendiriyorlar. Ana menünün türü; bir menü panosu, el menüsü ve destekleyici afiş ve masa avcılarından oluşur. Ayrıca bazı firmalar tablet menüler üzerinden de dijital hizmetler sunmaktadır. Fast food menüleri, onarım menüleri ve tablet menülük ilerleyen yazılarda ele alacağım. Bu yazımda menülük menülerden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi fine dining servisler, a la carte servisler, restoran ve kafeler bize bu menüleri sağlıyor. Servis personelinden beklediğimiz gibi, hizmeti alırken gelecekteki ürünler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bu bilgiler; temel beklenti, tatmin edici olması, fiyat performansının nitelikli olması, sevmediğiniz veya alerjen olduğunu bildiğiniz hammaddeleri içermemesidir. 

El yapımı menülük içeriği işletmenin hedef kitlesine, operatörün beklentilerine ve şefin becerilerine göre belirlenir, bundan sonraki yazımda detaylı olarak ele alacağım. Daha sonra el menüsünde kullanılan malzemelerin özellikleri, boyutu, tasarımı, özellikleri ve müşterilerin ürünlere yönelik tercihleri ​​hakkında bilgilerden bahsedeceğim. El menünün tarihçesinden kısaca bahsedecek olursak, deri veya kumaş kaplı sert menülük beyaz kağıda ürün listesi şeklinde basılmasıyla başlamıştır. Menülük Birçok a la carte restoran aynı şekilde bu hizmetini sürdürmektedir. Hedef kitle, gelen ürünleri anlıyorsa ve işletmenin tanıtımına önem vermiyorsa, ürün seçimini tamamlamak için bu tür menüyü kullanacaktır. Çoğumuz bu artizan restoranda yanımızdaki garsonun tüm bulaşıkları temizlediğini ve bir üründe ısrar ettiğini hatırlar. 

Binde biri, içerikte belirtilen ürünün masada olup olmayacağıdır. Ürünün seçim menüsünde ürün hakkında doğru bilgi verdiği için daha kolay bir seçim sağlar. Menülük Profesyonel fotoğraf çekimi ve kaliteli tasarım müşteri memnuniyetini artıracaktır. Fotoğrafların ortak bir dili olduğu için içeriği anlamayan yerli misafirler veya dil desteği alamayan yabancı misafirler için çok uygun olacaktır. Menülük Fotoğraf menüsü bir sözdür. Misafirler neyin geleceğini ve kaç parçanın geleceğini kolayca tahmin edebilirler. İkincisi, menü tasarımı, fiyat ve ürün karşılaştırmasını dikkate almalıdır. Dikkate alınması gereken bazı noktalar, fiyatların ekonomikten pahalıya doğru birbiri ardına yazılması ve ürünlerin gruplar halinde listelenmesidir. Menülük Bunları fiyat bazında karşılaştırmak, ürün seçimine yardımcı olacak ve satışları artıracaktır. Unutulmamalıdır ki; menü fiyatlandırması yapılırken,

Üçüncüsü; içerik bilgisi doğrudur. Ana ürünün kürlenme süreci, kullanılan çeşniler, baharatlar ve soslar ile teşhiri tamamlamak için ek maddeler belirtilmelidir. Mantar ve benzeri. Sıcak ve baharatlı ürünlere ağırlık verilmelidir. Misafirler bu tür içerikleri yayınlamak istemeyebilir veya alternatif ürünlere geçebilir. Menülük Sote sebzeleri yoğurtla değiştirmek ve patates kızartması yerine salata ve sebzeler gibi gösteriyi tamamlamak için malzemelerde değişiklik isteyebilir. Tamamlayıcı ürünlerde ve yan ürünlerde değişiklik yapmak, ürün seçimini kolaylaştırabilir, memnuniyeti artırabilir ve malzeme israfını azaltabilir. Menülük Boyut masaya sığmalı ve iki kişi kolayca açıp masanın üzerine koyabilmelidir. Yazı tipi boyutu hedef kitlenize uygun net bir yapıya sahip olmalı ve işinizin yapısını hissettiren bir tasarımla desteklenmelidir. 

Sayfa sayısı doğru belirlenmeli, Menülük misafir kararsız kalmamalı, sayfa sayıları arasında kaybolmamalı ve işaret ettiği ürün grubuna kolayca ulaşabilmelidir. Kasanın dayanıklı olmasına, sayfaların temiz ve yıpranmamış olmasına özen gösterilmelidir. Fiyatlar üzerinde el yazısı menüler, müşterilerin memnuniyetsizliğine ve güvensizliğine neden olabilir, bu nedenle etiketlerden veya el yazısından kaçınılmalıdır. Menü, sipariş verildikten sonra masada bırakılmamalı, misafirlerin kolayca isteyebileceği ve alabileceği bir yere yerleştirilmelidir. Bu yan ürünler, tatlılar vb. Satış için uygun. Menülük En önemli detaylardan biri de kişilerin menüyü kontrol edebilmesi ve menünün nerede olduğunu bilmesidir. Tavsiyeler ile satış ve müşteri memnuniyeti artar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etiket Tutucu