Şirket nedir? 


Kar amaçlı mal veya hizmet üretmek amacıyla bir veya daha fazla kişinin kurduğu hukuki yapıdır. Bu şirketler, hayatın sürekliliğini sağlamak için kâr elde etmek ve topluma hizmet etmek amacıyla TTK bünyesinde kurulmuştur. Bu amaçla çeşitli şirket türleri ve benzersiz özellikleri oluşturulmuştur. Şirket adının bitişiğinde, LTD. Veya A.Ş. Bu gibi kısaltmalar, bu şirketlerin nasıl kurulduğunu, sermaye yapısını, faaliyet alanını ve türünü gösterir. Şirketleri birbirinden ayıran tek işlev bu değil. Bu ifadelere ek olarak, bir veya daha fazla ortağı olup olmamasına göre değişen özel şirketler, sermaye şirketleri ve şirketler de vardır. Aşağıda, ekonomimizde en çok işlem gören şirketlerin yapısı ve özellikleri hakkında açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.
Şirket türü ve özellikleri Şirketler, şirketler arasındaki ortak özelliklere göre sınıflandırılsalar da, bu sınıflandırmalar hukuki değil, doktrin şeklinde yapılmaktadır. Bu sınıflandırma tüzel kişiliğine, sermayesine ve şahıs mülkiyetine, ortak sorumluluklarına, sermaye yapısına vb. Dayanmaktadır. Spesifikasyonlara göre imal edilmektedir.


Anonim Şirket Nedir?


Basitçe bir anonim şirket tanımlayın; sermayesi belirlenmiş ve paylara bölünmüş bir şirkettir ve borç nedeniyle sadece varlıklarından sorumlu olan bir şirkettir. Amacı, kanunun yasakladığı her türlü ekonomik amaç ve konu için bir anonim şirket kurmaktır. Mülkiyet yapısı: Tek ortaklı bir anonim şirket kurulabilir. Ortakların şirketin alacaklılarına olan sorumluluğu, yatırdıkları sermaye ile sınırlıdır.


Sermaye yapısı: Sermaye en az 50.000.-TL olmalıdır. Kayıtlı sermaye sistemini kabul eden halka açık olmayan bir anonim şirketin başlangıç ​​sermayesi, sermaye artırımı için yönetim kuruluna verilen en yüksek yetkiyi göstermeli ve 100.000 Türk Lirasından (100.000 TL) az olmamalıdır. Nakit olarak ödenen en az 14 hissenin nominal değeri tescilden önce ödenmeli ve geri kalanı şirket tescil edildikten sonra 24 ay içinde ödenmelidir.


Fikri mülkiyet hakları ve sanal ortamlar dahil olmak üzere kısıtlanmamış fiziksel nesneler, rehin gibi varlıklar ve önleyici tedbirler aynı sermaye yatırımı olarak kullanılabilecek nakit şeklinde kullanılabilir ve devredilebilir. Hizmet davranışı, kişisel emek, ticari itibar ve vadesi geçmiş alacaklar sermaye olarak kullanılamaz.


Anonim şirketler halka açık olarak hisse çıkarabilir. Yönetim: Anonim şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilir ve temsil edilir. Esas sözleşmeyle atanan veya genel kurul tarafından seçilen bir veya daha fazla üye Bir insan kurulu var. Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıla kadardır. Esas sözleşmede aksine hüküm yoksa aynı kişi yeniden seçilebilir. Yönetim kurulu üyeleri, yıllık kardan huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve pay alabilirler, ancak tutarın şirket esas sözleşmesi veya genel kurul tarafından belirlenmesi gerekir.
Esas sözleşmenin kurulması ve değiştirilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması gereken anonim limited şirketler şunlardır: Banka işi Finansal kiralama şirketi Faktoring şirketi Tüketici Finansmanı ve Kart Hizmeti Şirketi Varlık Yönetim Şirketi Sigorta şirketi Holding şirketi Şirket Operasyon Değişim Ofisi Kamu mallarının satışı ile uğraşan şirketler Agro lisanslı depolama şirketi Profesyonel Ürün Değişimi Şirketi Bağımsız denetim şirketi İzleme şirketi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Şirketi Sermaye Piyasası Kanununa uyan şirketler (Kayıtlı sermaye sistemini kabul eden halka açık şirketlerin kayıtlı sermaye limiti dahilinde sermaye artırmak için bakanlık izni almasına gerek yoktur.) Serbest bölge kurucusu ve işletmecisi şirketler.


Hisse senedi şirketlerinin mülkiyet ilkeleri İfade bir ticari isim olarak görünür; tüccarın kimliği, işletmenin genişliği, üçüncü bir taraftaki önemi ve mali durumu hakkında yanlış anlaşılmayabilir veya mantıksız fikir beyanında bulunulmayabilir. Meta ismindeki ifade; kamu düzenine, milli menfaatlere ve ahlaka aykırı olamaz, kültürel ve tarihi değerleri yok edecek şekilde belirlenemez. "Türkiye", "Türkiye", "Cumhuriyet" ve "Ülke" gibi basit isimlerle sade ve kusursuz bir ticaret unvanıdır. Bakanlar Kurulu kararı bunu getirebilir. Anonim şirketlerin ve limited şirketlerin ticari marka isimleri en az bir iş teması içermelidir. İşlemlerin konusunu temsil eden ifadelerde kısaltmalar kullanamazsınız. "Holding" ibaresi kurulacak anonim şirketin adında yer almalı ve asıl amacı başka işlere katılmaktır.
Marka adlarında resmi olarak tanımlanmış yer adları kullanılabilir ve isimde ülke adının kullanılması için ülkenin yetkili makamından izin alınması gerekir. Kamu kurum ve kuruluşları ile diğer ülke ve uluslararası kuruluşların isimleri veya bunları tanımlayan kısaltılmış isimler, emtia isimleri dışında kullanılamaz. Ticaret, sicilden silinen bir marka adıdır.


Ticaret Sicil Bülteninde Türkiye'nin yayımlandığı tarihten itibaren başka bir kişinin adının silineceğine dair beyan Yeniden kayıt olamayan tacirler beş yılı geçemez.
Limited şirket ile anonim şirket arasındaki fark Hisselerle sınırlı bir şirketle karşılaştırıldığında, bir limited şirketteki hisse devri daha zordur. Limited şirket, sermaye payları karşılığında hisse çıkaramaz. Limited şirkette ortak sayısı 50 ile sınırlı olduğundan ve hisse çıkaramadıkları için halka açık hisse çıkaramazlar. Bir limited şirket, uzun vadeli krediler için tahvil çıkaramaz. Limited şirketin ortakları, sermayeleri oranında kamu borcunu üstlenirler. Bir anonim şirkette, yönetim kurulu üyeleri hissedarlardan değil kamu borcundan sorumludur. Bir anonim şirketin asgari sermayesi 10.000 Türk Lirası, bir anonim şirketin asgari sermayesi 50.000 TL'dir. Limited şirket, bankacılık ve sigortacılık alanlarında iş yapamaz.


Vergi durumu Anonim şirketler, şirket vergisinin vergi mükellefidir. Tüm beyanlar elektronik ortamda sunulur. Kurumlar vergisi oranı, vergi matrahının% 20'sidir. Çalışanlar, gerçek kişilerden kiralanan işyerleri ve elde ettikleri serbest meslek hizmetleri için stopaj beyannamesi vermek suretiyle stopaj vergisi öderler. Her ay kısa açıklama verilebildiğinden; çalışan sayısı 10'dan az ise üç ayda bir tahsis edilebilir. Her ay KDV beyannamesi veriyorlar. Her 3 ayda bir geçici şirket vergi beyannamesi verirler. Her ay damga vergisi beyannamesi vermek zorundadırlar. Hisse senedi şirketleri temettü dağıttığında; dağıtılan gelir üzerinden% 15 stopaj vergisi uygularlar. Anonim şirketler, beyannamelerinde sabit damga vergisi ödemek
zorundadır.


Limited şirket nedir?


Bir emtia adı altında bir veya daha fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulur, esas sermayesi belirlenir ve sermaye, esas sermaye paylarının toplamından oluşur. Amaçları Bir limited şirket, herhangi bir ekonomik amaç ve kanunun yasakladığı amaçlar için kurulabilir. Limited şirket sigorta veya bankacılık sektöründe faaliyet gösteremez. ortak Ortak sayısı elliyi (50) geçemez. Tek bir limited şirket kurulabilir. Ortaklar şirketin borçlarından sorumlu değildir, sadece taahhüt ettikleri esas sermayeyi ödemek ve şirket ana sözleşmesinde belirtilen ek ödeme ve arızi ifa yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadırlar. Şirket, temel sermayeyi içeren bir hisse siciline sahiptir.
Ortağın adı ve adresi, her ortağın sahip olduğu temel özsermaye sayısı, temel özsermayenin devir ve itibari değeri, grubunun kullanım ve rehin hakkı ve temel öz sermaye, sahibinin adı ve adresi bu kitapta yazılmıştır. Ortaklar paylaşım kaydını görüntüleyebilir.


Sermaye Şirketleri


Fonlar en az 10.000.-TL olmalıdır. Her ortağın temel özkaynaklarının nominal değeri en az 25.- TL veya bunun katı olmalıdır. Nakit rehinli hisse senedinin nominal değeri, şirket tescilinden sonra 24 ay içinde ödenmelidir. Sınırlı ayni hakları, rehinleri veya tedbirleri yoktur; nakit olarak değerlendirilebilen ve devredilebilen varlıklar (fikri mülkiyet hakları, sanal ortamlar ve isimler dahil) fiziki sermaye olarak yatırılabilir. Hizmet davranışı, kişisel emek, ticari itibar ve vadesi geçmiş alacaklar sermaye olarak kullanılamaz. Şirket yönetimi Şirketin yönetimi ve temsili şirket sözleşmesi ile bağlıdır. Şirketin yönetimi ve temsili, yönetici pozisyonundaki bir veya daha fazla ortağa veya tüm ortaklara veya üçüncü kişilere verilebilir. En az bir ortak, şirketi yönetme ve temsil etme yetkisine sahip olmalıdır.


Limited şirkette mülkiyet İfade bir ticari isim olarak görünür; tüccarın kimliği, işin genişliği, üçüncü bir taraftaki önemi ve mali durumu hakkında yanlış anlaşılmayabilir veya mantıksız fikir beyan edemez. Meta ismindeki ifade; kamu düzenine, milli menfaatlere ve ahlaka aykırı olamaz, kültürel ve tarihi değerleri yok edecek şekilde belirlenemez. "Türkiye", "Türkiye", "Cumhuriyet" ve "Ülke" gibi basit isimleri olan, sade ve kusursuz bir ticaret unvanıdır. Bakanlar Kurulu kararı bunu getirebilir. Anonim şirketlerin ve limited şirketlerin ticari marka isimleri en az bir iş teması içermelidir. İş konularını gösteren cümleleri kısaltamazsınız. "Holding" ibaresinin kurulacak anonim şirketin adında bulunması zorunlu olup, asıl amacı diğer işlere katılmaktır.
Marka adlarında resmi olarak tanımlanmış yer adları kullanılabilir ve isimde ülke adının kullanılması için ülkenin yetkili makamından izin alınması gerekir. Kamu kurum ve kuruluşları ile diğer ülke ve uluslararası kuruluşların isimleri veya bunları tanımlayan kısaltılmış isimler, emtia isimleri dışında kullanılamaz.


Ticaret, sicilden silinen bir marka adıdır. Ticaret Sicil Bülteninde Türkiye'nin yayımlandığı tarihten itibaren başka bir kişinin adının silineceğine dair beyan Yeniden kayıt olamayan tacirler beş yılı geçemez.
Limited şirket faaliyet raporu Her faaliyet yılının mali tabloları, ekleri ve yönetim kurulu faaliyet raporu, takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar hazırlanmalı ve şirket yönetim organı başkan ve üyeleri tarafından imzalanarak onaylanmalıdır. Mevzuatta her ne kadar etkinlik Şubat ayı sonuna kadar bahsedilse de, raporun konferansa sunulacağı için etkinlik raporunun konferans toplantısı günü hazırlanacağı ve herhangi bir zararı olmayacağı düşünülüyor. Ancak, bir anonim şirkette yıllık genel kurul toplantısı yapılabilmesi için, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunun zamanında hazırlanarak, yönetim kurulu başkanı ve yönetim teşkilatı üyeleri tarafından onaylanması gerekir. Bu nedenle yıllık rapor olmadan konferans yapmak imkansızdır.


Yıllık faaliyet raporunun süresi içinde hazırlanmaması veya zorunlu bilgi içermemesi halinde Türk Ticaret Kanunu doğrudan para cezası vermez. Bu nedenle, belirtilen son tarihten sonra hazırlanan raporlar da geçerlidir. Ancak, raporun yazılmasından sorumlu kişi, raporun geç veya eksik hazırlanmasından kaynaklanan zararlardan sorumlu olabilir.
Yıllık faaliyet raporunda bulunması gereken bölümler: Genel bilgi Yönetim organı üyelerine ve üst düzey yöneticilere sağlanan mali haklar Şirket Ar-Ge Şirket faaliyetlerinde ve ilgili faaliyetlerde önemli gelişmeler ekonomik durum Risk ve yönetim ajansı değerlendirmesi başka bir şey.
Limited şirketin genel toplantısı:
"Türk Ticaret Kanunu" na göre, anonim ve limited şirketlerin yıllık genel kurul toplantısının faaliyet süresinin bitimini takip eden üç ay (Mart ayı sonu) içinde yapılması zorunludur. Ancak, bu yükümlülüğün ihlali için doğrudan bir yaptırım yoktur. Dolayısıyla, üç ay sonra yapılacak olağan üyelik toplantıları ve bu toplantılarda alınan kararlar da etkili olabilir. Ancak, konferans sırasında toplantının yapılmamasından kaynaklanan bir kayıp olursa, toplantıyı yapma yükümlülüğünü yerine getirmeyenler sorumlu olabilir. Genel kurul genellikle veya plansızdır. Olağan toplantılar her faaliyet dönemi bitiminden itibaren üç ay içinde yapılır.
Bu toplantılarda; organizasyon seçimi, mali tablolar, yönetim kurulu faaliyet raporu, kârın kullanımı, temettü ve kazanç dağıtım oranlarının tespiti, üyelerin ibra edilmesi vb. Yönetim kurulunda görüşülerek kararlar ve diğer ilgili faaliyetler Önemlidir ve gerekli olduğunu düşünün.
Limited şirket ile Anonim şirketi arasındaki fark:
Hisselerle sınırlı bir şirketle karşılaştırıldığında, bir limited şirketteki hisse devri daha zordur. Limited şirket, sermaye payları karşılığında hisse çıkaramaz. Limited şirkette ortak sayısı 50 ile sınırlı olduğundan ve hisse çıkaramayacakları için halka açık hisse çıkaramazlar. Bir limited şirket, uzun vadeli krediler için tahvil çıkaramaz. Limited şirketin ortakları, sermayeleri oranında kamu borcunu üstlenirler. Bir anonim şirkette, yönetim kurulu üyeleri hissedarlardan değil kamu borcundan sorumludur. Bir anonim şirketin asgari sermayesi 10.000 Türk Lirası, bir anonim şirketin asgari sermayesi 50.000 TL'dir.
Limited şirket, bankacılık ve sigortacılık alanlarında iş yapamaz. Vergi durumu Limited şirket, kurumlar vergisi mükellefidir. Kurumlar vergisi oranı, matrahın% 22'sidir. Tüm beyanlar elektronik ortamda sunulur. Limited şirket; çalışanlar, gerçek kişiden kiraladıkları işyeri ve elde ettikleri serbest meslek hizmetleri için stopaj beyannamesi vermek suretiyle gelir vergisi stopajı öderler. Stopaj faturaları her ay kesilebildiğinden, çalışan sayısı 10'dan az ise üç ayda bir dağıtılabilir. Her ay KDV beyannamesi veriyorlar. Her üç ayda bir geçici şirket vergi beyannamesi verirler.
Limited şirketlerin temettü dağıtımında; dağıtılan gelirler üzerinden% 15 oranında stopaj vergisi uygulanmaktadır. Limited şirket, beyanı için sabit damga vergisi ödemekle yükümlüdür. Beyanname ve ödeme için son tarih tatil olduğunda; bir sonraki iş günü icra edilecektir. Limited şirket, damga vergisinden sorumlu değildir. Limited şirket, gerektiğinde damga vergisi işleminden itibaren 15 gün içinde kendi vergi dairesine damga vergisi yükümlülüğü getirmeden beyan ve ödeme yapabilir.


Paylı Komandit şirket


Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket olarak adlandırılan bu tür şirket, şirketin bir veya daha fazla ortağının bu konuda sınırsız sorumluluk taşıdığı, diğer ortakların ise şirketin alacak hesapları için sınırlı sorumluluk taşıdığı bir şirkettir. Müşterek yönetime tabi ortaklık ve anonim şirket gibi sermaye şirketi türlerinden biridir. Bu tür bir şirketin en az iki ortağı vardır ve en temel özelliği sermayesinin paylara bölünmesidir. Şirketin yönetim ve temsil hakları, sınırsız sorumluluk taşıyan (tüm varlıklarından sorumlu olan) şirket hissedarlarına aittir. Şirket esas sözleşmesinde şirketin faaliyetlerine ilişkin bağlayıcı bir hüküm yoksa anonim şirket hükümleri geçerli olacaktır.
Paylaşılan sınırlı ortaklık kurma prosedürleri ve süreçleri Bu tür şirkette, şirketin esas sözleşmesini imzalayan tüm ortaklar ile şirket sermayesine nakit dışında sermaye yatıranlar kurucu sayılır. Kurucu sayısı beşten az olamaz ve en az bir kişinin sınırsız sorumlu ortak olması gerekir. Kurucu ortağın sahip olduğu her payın numarası şirket ana sözleşmesinde yer almalıdır. Şirketin ana sözleşmesi her kurumsal yapıda yazılı olarak düzenlenir, tüm kurucu ortaklar tarafından imzalanır ve noter tarafından onaylanır.
Şirket tüzüğünün ana noktaları aşağıdaki gibidir: Şirketin ticari adı Merkezi Şirketin faaliyetlerini ve hedef alanlarını ana hatlarıyla belirtin Şirket sermayesi, hisseler, nominal değer Şirket payları için ödeme yöntemleri ve koşulları Bazı hamiline paylara ve nama yazılı hisse senetlerine tanınan imtiyazlar ve devir kısıtlamaları Paranın aksine, haklar ve sermaye ayı, değeri ve karşılık gelen hisse miktarı. Bir işletmeyi ve bir aylık devretmek istiyorsanız, maliyetini, şirketkurucusu tarafından satın alınan mal ve hakların sayısını ve şirketin kuruluşu sırasında hizmet alan kişilerin sübvansiyon miktarını belirlemeniz gerekir. Yönetim Kurulu Sayısı Şirket adına imza yetkisi bulunan yönetim kurulu üyelerinin bilgileri Oy hakkı sahipleriyle bir toplantı düzenleyin Şirket çalışma saatleri Şirket reklamları nasıl yayınlanır. Pay sahipleri tarafından taahhüt edilen sermayenin miktarı ve türü Şirket muhasebe dönemi bilgileri Komando şirketinin yönetim organizasyonunu, gücünü ve sorumluluklarını paylaşmak Bir limited şirkette şirketin temsilciliği aktif bir ortaktır. Şirketin ana sözleşmesi, etkin ortakların temsil yetkisini tek başına mı yoksa müşterek mi kullanacağını belirler. Limited ortağın şirketi temsil etme hakkı yoktur. Şirket ana sözleşmesinde bağlayıcı bir madde olmadıkça, yalnızca ticari acente, mobil tacir veya ticari acente olarak belirlenebilir.
Paylı Komutanlığı'nın sahibi olan şirketin yönetim organı aşağıdaki gibidir:
kurucu Ana sözleşmeyi imzalayan ve parasal olmayan varlıkları şirkete fon yatırmak için kullanan herkes kurucudur. Bu kurucuların en az beş kişiden oluşması ve en az birinin aktif olması gerekiyor. Yönetim Bir anonim şirketin yönetim kurulu ile ilgili sorumluluk ve sorumluluklar, yönetici olarak aktif ortaklar için de geçerlidir. İşten çıkarılma Etkinlik ortakları, toplu şirket yönetimi ve temsil kanunlarını ihlal ederlerse bu kanun hükümlerine göre işten çıkarılabilirler. İşten çıkarılma kararının tescil edilmesinden sonraki süreçte bu kişiler şirketin borçlarından ve alacak hesaplarından sorumlu değildir.
Ortakların sorumlulukları
Şirket ortaklarının sorumlulukları ve yetkileri, aktif veya aktif olmalarına bağlıdır. Aktif ortak sorumluluğu; şirketin borçları için müşterek, çeşitli ve sınırsız sorumluluk taşırlar. Yetki ve sorumluluklarına bakıldığında, kolektif bir şirketin ortaklarıyla aynıdır ve taahhüt edilen ortakların sorumlulukları taahhüt edilen sermayeyi aşamaz. Bu ortaklar, bir hisse senedi şirketinin ortaklarıyla aynı sınırlı sorumluluğa sahiptir. Komutanlar arasında üçüncü kişilerle veya üçüncü kişilerle, özellikle şirket yönetimi ve temsili ile ilgili yetki ve sorumluluklar arasındaki hukuki ilişki şirket ana sözleşmesi hükümlerine uygun olacaktır. Bazı durumlarda, aktif ortakların sorumlulukları ve yetkileri genişletilebilir. Bu durumlar;
Şirket adı dahil ad ve soyad Şirket tescilinden önce işlem yapın Alacaklı, aktif ortak tarafından yatırılan sermaye miktarının değerinden düşük olduğunu kanıtlarsa. Komutanın taahhüdü beyan ve ilan ile tescil edilirse Şirket adına hareket ediyorsa.
Ticari şirketler: Ticari şirketler, özelliklerine göre ikiye ayrılır.
1. Şahıs şirket: Bu tür şirketler tüzel kişiliğe sahiptir ve ortaklara karşı sınırsız sorumluluğu vardır. Ortak ekonomik veya kişisel çıkarlara dayalı olarak belirli sayıda kişi tarafından kurulan ortaklığa özel şirket denir. Genellikle birkaç ortak vardır ve ortakların transferi çok zordur. Bireysel şirketlerde, ortak payları tüm ortakların izni olmadan satılamaz veya başkalarına devredilemez. Şirketin ilişkileri nedeniyle ortaklar şirketi bir süre üçüncü şahıslara bıraktı. Hissedarlar gerçek kişilerdir ve şirketin borçlarından (ve tüm varlıklarından) sorumludur. TTK'ya göre özel şirketler iki kısma ayrılır. Sınırsız şirketler ve komando şirketleri.
2. Kollektif şirket: Gerçek kişiler ile ticari unvan altında ticari işletme işleten şirkettir. Ortaklarından herhangi birinin sorumluluğu şirket alacakları ile sınırlı değildir. "Türk Ticaret Kanunu" na göre, ticari bir işletmeyi marka adı altında işleten kişiler arasında ortaklık kurmak için, her ortağın şirketin alacaklılarına karşı sınırsız sorumluluğu vardır ve kolektif şirket olarak adlandırılır. Her ortak, şirketin yönetiminden sorumludur. Kuruluş sözleşmesinde aksi belirtilmedikçe, diğer ortakların onayı alınmadıkça ortaklık silinmeyecektir. Benzer şekilde, şirketin yeni ortakları işe alınmadan önce tüm ortakların rızası alınmalıdır. Yalnızca gerçek kişiler kolektif şirketlere ortak olabilir. Ortaklar, kar veya zararı eşit olarak veya daha önce şirket ana sözleşmesinde belirtilen orana göre dağıtabilirler.
3. Komandit ortaklar: sınırsız sorumluluklara ve zincirlere sahip ortaklar. Şirket yönetimi olarak seçilebilirler ve gerçek kişilerden oluşurlar. Kararlı ortak: Sorumluluğu şirketin sermayesi ile sınırlı olan ortak. Şirket yönetimi olarak seçilemezler. Aktif ortaklar gerçek ve tüzel kişiler olabilir. Limited ortaklık şirketinin ticari marka adı, aktif ortaklardan birinin adını ve şirketin konusunu belirten bir ifade taşımalıdır. Bu firmaların marka isimlerinde aktif ortakların isim ve soyadlarının yer alması yasaktır. Komando şirketi, aktif ortaklar tarafından yönetilir ve temsil edilir. Kolektif şirketin ana sözleşmesinde aranan hususlar ve tescil işleminde istenen belgeler limited şirket için de geçerlidir. Komando şirketleri sıradan komandolara ve anonim komandolara bölünmüştür.
Firma Rehber ne demek? Şirket ne demek?
Şirket; bir ticaret terimidir. Tüzel kişiliğe sahip olup olmadığına bakılmaksızın ekonomik faaliyet birimi Ekonomi alanındaki kelime anlamı: Üretimin ekonomik karar verme departmanı. Şirket hakkında bilgiler Türk hukukuna göre, bir şirket veya şirket, ortak emeğin veya malın ortak amacını birleştiren bir sözleşmenin sonucu olan, bir tüzel kişinin iki veya daha fazla gerçek veya tüzel kişisidir. Türkiye'deki temel kanunlara göre şirket iki şirkete ayrılmıştır: şahıs şirketi (şahıs) ve sermaye şirketi.
Firma hakkında bilgiler Türk hukukuna göre, bir şirket veya şirket, bir tüzel kişinin iki veya daha fazla gerçek veya tüzel kişisidir ve bu, ortak emek ve mal amacını birleştiren bir sözleşmenin sonucudur. Türkiye'deki temel kanunlara göre şirket iki şirkete ayrılmıştır: şahıs şirketi (şahıs) ve sermaye şirketi. Şirket hakkında cümle Ali büyük bir şirkette çalışıyor. Çinli şirketler dünya pazarını işgal etmeye başladı. Şirket birkaç yeni araba aldı. Şirket beş kişiyi kovdu. Şirket, çalışanlarına üniformalarını temin ediyor ancak düzenli olarak temizlenmelerini bekliyor. Şirketi kurdu. Şirket itibarını artırmaya çalışıyor. Şirket içinde önemli bir konuma sahiptir. Şirket, ihracattan büyük karlar elde etti. Ali, Boston'da büyük bir reklamcılık şirketinde çalışıyor. Şirket yabancı yönetim altındadır. Şirket eğitim kitapları yayınlamaktadır. Ali işini kaybetti. Çünkü şirket, robotların daha iyisini yapabileceği sonucuna vardı.
Firma tanımı, anlamı: Hukuk: Kararlar, yönetmelikler ile ilgili. Karakterler: Oyunlara, romanlara, hikayelere vb. Katılan karakterler. Karı ve koca. Kadınlara veya erkeklere, insanlara, insanlara ve askerlere verilen genel terim. erkek. Zamirlerde konuşma, dinleme, varlıklardan bahsetme, eşlenik fiiller ve kişiler. Ekonomik: kullanımı kolay. Düşük maliyetli ve ekonomiktir. Ekonomi hakkında. En verimli ve emek tasarrufu sağlayan çalışma. Faaliyetler: İnsan ve çevre arasındaki ilişkiyi düzenleyen çeşitli insan davranışları. Belirli bir alandaki işletmelerin ve kurumların davranışları, faaliyetleri ve faaliyetleri. Güç, etkinlik. Organizmaların iç veya dış uyaranlara katıldığı çalışma ortamı. Davranış, faaliyetin doğası. Birim: Tek bir kütle elemanı olan birim, oluşturduğu yapıda belirli bir düzlemdeki diğer elemanlarla ilişkisi ile tanımlanır. Miktarın sabit kısmı olan wahit'i ölçmek için numuneyi seçin.
İnşaat alanındaki insanlar her zaman farklı terimlerle karşılaşır. Bu terimlerin kullanımı, kullanım alanından tamamen farklıdır. Bu nedenle terim, farklı şekil ve işlevlere sahip kelimeleri içerir. Alt yüklenici terimi, şantiyelerde sıklıkla duyulan kelimelerden biridir. Alt yüklenici nedir ve alt yüklenici firma nedir bu alanda en çok sorulan soru ve insanlar genellikle bilgi almak istiyor. Alt yüklenici, müteahhit olarak da adlandırılan inşaat departmanıdır. Genelde şantiyelerde bu terimin duyulduğu her alanda çalışanların terimin anlamını ve taşeron firmanın sorularına verilen cevapları anlaması önemlidir.
Alt yüklenici firmanın ne olduğuna dair genel ve uzun vadeli bir açıklama yapılması gerekiyorsa; yapı için belirlenen proje kapsamında, yüklenici tarafından projenin tüm yükümlülüklerini yerine getirmek ve bu yükümlülükleri kontrol etmek için kiraladığı firmaya alt yüklenici adı verilir. Proje aşamasından sonra bu firmaların binanın her noktasında etkin bir şekilde çalışması gerekmektedir. Taşeron, malzemelerden işçi kontrolüne kadar tüm sorumlulukları üstlenir. Bu sayede şantiyede herhangi bir problem yaşanmadan projenin ilerlemesi sağlanabilir. Alt yüklenicilerle çalışan kişilere taşeron işçileri de denir.
Montajcı ile yüklenici firma arasında fark vardır. Bu noktada alt yüklenici firma nedir sorusunun cevabı oldukça etkilidir. Yüklenici firma proje aşamasını gerçekleştiren, arama araştırması yapan, zemini belirleyen ve hesaplamaları yapan firma olarak tanımlanmaktadır. Yüklenici, alt yüklenici, şantiyede projenin ilerleyişine göre malzeme tedariğini sağlayabilen ve işlemi denetleyen firmaya verilen isimdir. Bu nedenle, bu iki kavram karıştırılmamalıdır. Alt yükleniciler, şirketler şeklinde hak ve yükümlülüklere sahiptir. Ancak bu hak ve yükümlülükler, taşeron firmalarda çalışan taşeron işçiler için geçerlidir. Hiçbir alt yüklenici firma, çalışma alanında yetkisiz veya sağlıksız bir çalışma ortamı oluşturmamalıdır, böyle bir ortam oluşturulursa, kurulumcu bu durumu kontrol etmelidir.
Tedarikçi nedir
e-ticarette önemlidir, tedarikçiler, tedarikçiler nelerdir, Mal veya hizmet sağlayan firmalar ile hammadde sağlayan toptancılara tedarikçi denir. Örneğin bu durumda sanal bir mağazada ürün veya hizmet sağlayan bir şirket veya siteye tedarikçi firma denir. Tedarikçi, ürünü veya hizmeti sağlayan kişi veya kuruluşun adıdır. Yönetim kurulu çerçevesinde, özellikle ISO 9001 standardına göre 7.4. Bu makale kapsamındaki iadeler de aynı şekilde açıklanmıştır. Tedarik sürecini gerçekleştiren firma veya şahıslar için tedarikçi firmanın şartları karşılamasının sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle kuruluşların tedarikçi seçerken ve tedarikçi firmalar ile anlaşmalara varırken çok dikkatli ve dikkatli olması gerekmektedir.
Tedarikçi nedir Öncelikle bu koşulları sağlayan kuruluşların bir listesi hazırlanmalı, yani onaylanmış tedarikçiler ve listedeki anlaşmaya varabilecek tedarikçiler belirli bir süre kontrol edilip değerlendirilmeli ve en uyumlu tedarikçi firma seçilmelidir. Kaliteli hizmet, kalite, kalite belgelendirme, firma ile uyumluluk, nakliye süreci, ürün kadife gibi seçenekler firmanın seçerken öne sürdüğü ve firmaya değer kattığı öğelerdir. Bu işlevlere ve şirketin diğer işlevlerine sahip olmayan şirketler, marka imajı açısından düşük performansa neden olacaktır, bu nedenle bu tür tedarikçilerden kaçınılmalıdır. Tüm bu çalışmaların yanı sıra bazı büyük firmalar da anlaştıkları tedarikçi firmalar üzerinde ilgili denetimler yaparak nihai kararı vermektedir.
Tedarikçi nedir Türk e-ticaret sağlayıcıları genellikle XML, XLS veya sanal mağazalarda API ve Web servislerini kullanan ürün veya hizmetleri aktarım için ana dağıtım şirketi olarak tanımlamaktadır. Ülkemizde Index, Penta, Arena ve Sheepman gibi birçok tedarikçi firma bulunmaktadır. Yazılım firmalarında sözleşmelerine göre bu tedarikçilerin e-ticaret firmaları anlaşmalı firmalara ürün veya hizmet çekecektir. XML entegrasyonu için yazılım firması değil siteyi kurmak isteyen firma ya da girişimci tedarikçi ile anlaşmıştır, bu nedenle anlaşmaya varılırsa tedarikçi firma XML entegrasyonu sağlayacaktır. Entegrasyon sonucunda tedarikçi firmadaki ürün veya hizmetler karşı siteye eklenir.
Bu, tüm faaliyet gösteren şirketlerin endüstri sınıflandırmasına göre bir araya geldiği çatıdır. Türkiye’nin artan nüfusu ile aynı zamanda açılan şirket sayısı da artıyor. İşletme sayısının artması ile işletmeler arası rekabet çok şiddetli. Şirket rehberi, artan talebi karşılamak ve şiddetli rekabet ortamından yararlanmak için turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ziyaretçiler, caddenin her yerine yürümek zorunda kalmadan istedikleri firmaları, ürünleri ve aktiviteleri kolayca bulabilirler. Bu sadece fiziksel yorgunluğu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda zaman kazandırır ve ekonomik hale getirir.
Bugün birçok şirket rehberi yayınlandı. İnternetin hızlanmasıyla birlikte şirket rehberi içeriğini de geliştirerek ziyaretçilerin istediklerini bulmalarını kolaylaştırdı. Geçmişte sadece firmanın adres ve iletişim bilgilerine ulaşılırken günümüzde firmanın adresi, telefon numarası, ürünleri, fotoğrafları, videoları, sosyal medya hesapları gibi birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Firma tarafından girilen bilgilerden yola çıkarak ihtiyacımız olanı daha kolay bulabilir ve firmalar arası karşılaştırma yapma imkanına sahip olabiliriz. Firmaya yapılan ziyaret sayısı, alınan olumlu ve olumsuz yorumların neler olduğu ve firma hakkında verilen görüşler ziyaretçi tercihlerine büyük fayda sağlıyor.
Firma rehberi nedir?
Bunlara basitçe "sanal dünyanın görüntüleri" veya "dijital ortamın imleçleri" diyebilirsiniz. Firma rehberi ne kaydolmak, şirketlerin yalnızca kendi çevrelerinde değil, şehirlerde ve hatta ülke genelinde potansiyel müşterileri bulmalarının en kolay yoludur. Son zamanlarda, bu dizin siteleri, endüstrinin çekirdeğini sanal ortamda korumuştur. Artık birçok sektörde, doğrudan üreticilerin ve müşterilerin kolayca etkileşim kurabileceği özel platformlar var. Ulaşım, emlak, arabalar, hizmetler ve hatta yiyecek. Türkiye'de şu anda hangi sektörün yayın yaptığını düşünürseniz, yayıncıların yüzlerce hatta binlerce plağı olan firmaları rehberler ve reklamlar aracılığıyla tanıtması gerekir.
Peki bugün neden bu kadar popüler?
En önemlisi, yaşlandıkça, artık internette var olmayan şirketlerin iş potansiyeli birkaç müşteri ve çevreleriyle sınırlıdır. Bu görüşün şirket rehberine kayıt olup olmama ile ilgisi yoktur. En küçük kasabalara ve hatta köylere inanmak zor, ancak köylerin bile tüccarlarını tanıttıkları basit bir web sitesi var. Artık Google arama motoruna girdiğinizde, bölgenin adını bile ararsanız birçok şirket web sitesine rastlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Böylesine şiddetli arz ve talep ortamında satıcı (firma) -alıcı (müşteri) kesinlikle ortak bir noktada buluşmak isteyecektir. Bu ortak noktalar arasında en iyi alternatif şirket yönergeleridir.
Günümüzde birçok firma rehberi çoğunlukla yerel olarak, yani dar bir alanda hizmet vermektedir. Nedeni ise rehberin hedef kitleye daha kolay ulaşabilmesidir. Dolayısıyla, bugün yerel bir şirket rehberi açarsanız, organize endüstrileri veya ticaret merkezlerini şahsen ziyaret ederek birçok kayıt elde edebilirsiniz. Hiç şüphe yok ki bu yüzden özellikle bu alanda kazanç elde etmek isteyen girişimciler için çok tercih edilen bir rehberdir.
Firma rehberi, müşteri kazanmanın en hızlı yoludur. Üreticilerin ve tüketicilerin kolayca erişebileceği bir platform olan firma kataloğuna abone olarak firmaları, ürünleri ve hizmetleri görüntüleyebilirsiniz. Şirket dizinlerinin faydaları Sektörünüz veya bölgeniz ne olursa olsun, hedef kitlenizin dikkatini çekmeye çalışan rakipleriniz olacaktır. Bir şirket rehberini kaydetmekle zaman kaybetmeyin ve rekabette öne geçin. Firma Rehberi ve SEO Görünürlük kazanmak ve marka bilinirliğini artırmak için yerel bir SEO var. Web siteniz arama motorlarında görünmüyorsa, hedef kitleniz sizi nasıl bulacak? Şirketinizi ilgili şirket rehberi kategorisine kaydettirmek, web sitenize yüksek kaliteli bağlantılar sağlar. Kısacası, bu bağlantılar arama motoru robotlarına web sitenizin güvenilir olduğunu ve görünebileceğini söyler.
Firma rehberi profesyonel bir şirket rehberi web sitesidir. Tüm şirketler, işletmeler, markalar ve küçük ve orta ölçekli işletmeler ücretsiz kayıt olabilir, şirketler eklendiğinde ücretsiz olarak sağlanan bir şirket rehberi hizmetidir. Şirket rehberindeki tüm şirketler, tanıtım ve kendini tanıtmak için kayıtlıdır. Ücretsiz şirket ekle butonu ile kayıt oluşturulur ve her üye kendi sayfasını hazırlamakta serbesttir. Şirketinizi, şirket gelişimini kolayca teşvik edebileceğiniz profesyonel şirket rehberi sitesine ekleyebilirsiniz. Firma rehberi ne üye olduğunuzda; firma adı, adresi, telefon numarası, lokasyonu, iletişim bilgileri, firmanın sağladığı hizmet veya ürün çeşitleri, çalışan sayısı, hizmet alanları, fiyatlar ve çalışma saatleri gibi birçok konuya bilgi ekleyerek, Firmanızı kolayca tanıtın ve potansiyel müşterilerin dikkatini çekin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etiket Tutucu

Menülük