FİRMALAZIM

İnsanlar kendilerini yıllardır tehdit eden faktörlere karşı önlem alma ihtiyacı duymaktadır. Tehdit İnsanları, organizmaları veya kuruluşları tehlikeye maruz bırakabilecek eylemler ve olaylar. Risk belli bir tehlikedir Bir olayın olasılığının ve olayın neden olabileceği hasar veya ciddiyetin bir tahminidir. Riskleri önlemek için kullanılan elektronik güvenlik sistemleri günlük hayatımızın bir parçasıdır. Böyle ol. Yapısal olarak, modern güvenlik sistemleri bir dizi elektronik bileşen olarak kabul edilir, Değerlendirmek ve tepki vermek için tasarlanmıştır. Herhangi bir odada modern bir güvenlik sistemi gibi Hareketi tespit edin, bu hareketin bir tehdit oluşturup oluşturmadığını belirleyin ve karşı önlemler alın. İnsanlar burada İnsanlar bu faktörü unutmamalı. Bahsedilen modern güvenlik sistemleri akıllı teknoloji kullanır Varsayılır. Ancak genellikle güvenlik sistemi kullanıcıları için bir güvenlik görevlisi Algılanan hareketi açıklamalıdırlar.

Firma rehberi

Günümüzde elektronik teknolojisi ve yazılım teknolojisi ile geliştirildi Güvenlik sistemi daha işlevsel bir yapı kazanmıştır. Yanlış alarmlara karşı güvenlik gibi Sistemin çalışma kapasitesi artırılır, çevre ekipmanı ile merkezi istasyon arasındaki iletişim Akıllı kartlar inşaat hızını hızlandırdı ve bina giriş ve çıkışları daha da geliştirildi. Bugün bile Elektronik güvenlik işlevsel alanı için geçerli bilgiler sınırlıdır. Örneğin, kapalı devre televizyon Sistemler (CCTV), kameralar, dijital video kayıt cihazları, aydınlatma ve birçok iletişim Bu öğenin matris organizasyonu ile entegre olduğuna dair bilgiler olsa da, tüm bu bileşenler Nasıl birleştirileceğine dair teknik bilgiye hakim olmak zordur. Elektronik güvenlik sisteminize ne dersiniz? İşleme oluşturma yerine hangi ortamda hangi elektronik sistemi kullanmanız gerekiyor? İlgilenmeli.

FİRMALAZIM

Güvenlik sistemine girişin diğer bölümlerini okurken dikkat edilmesi gereken noktalar Sahip olmak. Güvenliğin ana unsuru, insanları ve diğer canlıları tehdit eden unsurlara karşı alınacak tedbirlerdir. Bu önlemleri alırken kullanılan güvenlik sistemi organizmalara zarar vermemelidir. Şu günlerde Televizyon, cep telefonu gibi elektronik cihazlar bile insan sağlığına görünmez. Elektronik güvenlik sistemlerinin zararsız olduğu söylenemez. Ama zararını anlayın ve Bilinçten etkilenmeyebilir. Bu nedenle, bu cihazların nasıl kullanılacağına ilişkin bilgiler Olmalı. Örneğin insan vücudunun bir parçası bile bir röntgen cihazına sokulmamalıdır. Çünkü Yüksek radyasyon.

Diğer bir sorun da bu sistemlerin kişisel gizliliği ortaya çıkaracak şekilde kullanılmaması gerektiğidir. Örneğin İnsanların eşyalarını kontrol ederken, çantadaki tüm eşyaları çıkarın ve başkalarıyla tanışın Hata. Burada uygun güvenlik sistemi kullanılarak çantanın içeriği kontrol edilebilir. Bir sonraki ünitede açıklanan amaçlardan biri, bize onu nerede kullanacağımızı söylemektir. Yardım etmektir. Her bölümde açıklanan güvenlik sisteminin hangi amaçla kullanılabileceği çok iyidir Anlamalı.

Dünya nüfusu arttıkça aynı yerleşim yerinde kalabalık yerleşimler oluşuyor Bu aynı zamanda insanların yaşamlarında güvenlik sorunlarına da neden oldu. İki eyalet Güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak kurumlar ve özel kurumlar Gerekli görülen elektronik sistemleri de satın alırlar. Bankalar, alışveriş merkezleri, Fabrikalar, kuyumcular ve idari şirket binaları; onlara yönelik tehdit algısı artmıştır, Müşteriler ve çalışanlar için faaliyetlerine daha güvenli bir şekilde devam etmeleri gerektiğinden, Kapalı devre televizyon sistemleri gibi birçok güvenlik önlemi, güvenlik görevlilerinin çalışmasına yardımcı olacaktır. Donanımlarını güvenlik uygulamalarında da kullanırlar. Bu konu da son haberlerde yer almaktadır. ihtiyaç. Örneğin 7 Haziran 2011'de Anadolu'dan gelen haber şu şekildedir.

Firma Rehberi

X-ray cihazı Cardili'deki hükümet binasına kuruldu. Cardili Bölgesi Valisi Abdul Rauf Ulusoy, hükümet binası girişine röntgen cihazı yerleştirildiğini bildirdi. Urusoy, Anadolu Ajansın muhabirlerine güvenlik konusunda önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Devlet binasının girişine yerleştirilen X-ray cihazı çalışıyor ve sakinler kullanabiliyor Bundan sonra bu cihazla çalışacaklarını söyledi. bundan sonra Vatandaşlar daha rahat ve huzurlu bir şekilde çalışır ve hükümet binalarına ulaşır. Onlara ekipmanın kurulu olduğunu hatırlatın. Önleyici tedbirlerin önceden alınmasının önemli olduğuna işaret etti.

Hukukun üstünlüğü altındaki bir toplumda, güvenlik sistemlerinin kullanımının yasal bir temeli vardır. zorunda. Bu amaçla ülkemiz 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine ilişkin yasayı çıkarmıştır. Bu Kanunun 7. maddesinin a ve f maddelerinde, belirli elektronik güvenlik Sistem kullanma yetkisine sahiptir. Bu ifadeler aşağıdaki şekilde kanuna dahil edilmiştir. a) Korumalı ve güvenli alana girmek isteyen kişileri hassas kapıdan geçmek, İnsan giysilerini aramak için dedektörler, X-ray ekipmanı veya benzeri güvenlik cihazları kullanın sistemi. f) Havalimanı, liman, istasyon, istasyon ve terminaller gibi toplu taşıma tesislerinde kimlik kartı temin etmek, Hassas kapıdan geçin, bu kişileri dedektörlü, X-ray cihazından veya Benzer bir güvenlik sistemi aracılığıyla.

Güvenlik sistemlerini kullanma nedenleri Hepimizin bildiği gibi önleyici tedbirlerin ana içeriği, insanların ve diğer canlıların haklarını korumaktır. Zincir. Özel güvenlik personelinin temel amacı suçu önlemektir. Güvenlik sistemi Ses, ısı, ışık, titreşim veya hareket bilgilerini algılayabilen elektromekanik ekipman Gelmeli. Özel güvenlik hizmetlerini kullanan kişiler ve kuruluşlar En aza indirmek istiyorlar. Birincisi, içinde çalıştığı bina ve çevre. Düzenlenmeleri gerekir. Bu amaç için uygun güvenlik ekipmanını belirleyebilirsiniz. İç ve dış tehditleri ve güvenlik açıklarını tespit edin ve üzerlerinde risk analizi yapın Oyna.

İç tehdit Olası tehlikeler, acil durum uyarı durumları, malzemeler ve Zihinsel hasara neden olabilecek hasarın nedenini belirlemek için tehditleri değerlendirin telefon etmek. Tehditler ilgili kurumlardan da gelebilir! Faktörlere de bağlı olabilir. # İç tehditler, şirket çalışanlarından gelen tehditleri içerir. Çalı sayısı Eğitim kültürel seviyesi ve karşılıklı anlayış! Önemli bir faktördür. Organizasyon içindeki çalışanların bölgesel farklılıkları önemli konulardır Oluşturulabilir! Örneğin, ülkemizde kültürel olarak farklı birçok coğrafi bölge vardır. Adam yaratıldı! "Keşfedilen" bölge halkına daha fazla sevgi Duyabilmek. Aynı işi yapmak isteyen bir akrabanın atanması yerine başka bir kişinin arzusunu sindiremeyebilir.

Firma Rehberi

Çalışanların neden olabileceği bir diğer tehdit de değişimci ilişkileridir. Çöküşe yol açabilecek sebepler düşünüldüğünde sendikal ilişkiler işverenlerin çıkarına. Daha çok çalışan ve daha az para kazanan çalışanlar, yani finansal nedenler ve iş departmanları Çalışanların ihtiyaç duyduğu hassasiyetin olumsuz bir yansımasıdır. Bölümün neden olduğu hassasiyeti göstermek için bir örnek verirsek Çikolata üretim fabrikalarının güvenlik önlemleri ve güvenlik önlemleri çok farklı olacaktır. Özel sektörde üretimin geleneksel değerleri aşması, çalışanlar üzerinde de baskı oluşturmaktadır. Bu türbülansa neden olabilecek bir örnektir. #! Şiddetli olay! Karda en önemli tehditlerden biridir!

Güvenlik, sadece güvenlik ve koruma miktarı açısından düşünülmemesi gereken bir konudur. mümkün Bu, tehditlere yanıt olarak alınan bir dizi önlemdir. Bu durumda kuruluş için en önemli tehdit! Zararlardan biri yangındır. Bu üç tehdit arasında, ülkemdeki yangın kazaları sayıca üst sıralarda meydana gelir. Üretilen malzemeler ve kullanılan malzemelerin özellikleri yangınların başlıca nedenleridir. Dolayısıyla bu, yanmayı önlemek için hiçbir önlem alınmadığı anlamına gelir. Örneğin, elektrik tesisatı yeterince korunuyorsa Binalarda özellikle çatıda ahşabın kullanılması ve uygun şekilde tozlanmaması, Doğalgaz tesisatında "gaz kaçağı" olup olmadığının kontrol edilmemesi yangının sebebidir. havalanmak. Ülkemizde her yıl birçok fabrika alev alıyor. Güncel örnek olarak Bildirilebilir.

FİRMALAZIM

İlk karara göre Adana'daki çırçır fabrikasında çıkan yangında 2 bin ton civarında pamuk vardı. Yandı. Olaya itfaiye ve çok sayıda kişi müdahale etti, Rapor, bu sorunları çözmek için uzun vadeli araştırmalar yapacaklarını belirtti. Anadolu Temsilcisi Basın duyurusu tarihi: 31.10.2011 22:00 yazı tahtası! Sahipler ve yöneticiler, çalışanlar için güvenli bir ortam sağlamalıdır. Kasa Çevre bana "sağlayamaz"! Yerinde verimlilik, arkanıza yaslanın ve rahatlayın ve sonunda ticari faydaların farkına varın Bahsetmek imkansız.

Dış tehdit Dış tehditler, hedef bölgedeki insanların güvenliğini tehlikeye atabilir; şirketin Hırsızlık, terörizm, varlıklara zarar verebilir ve iş faaliyetlerinin kesintiye uğramasına neden olabilir Olaylar, organize suç, sabotaj gibi olası tehditlerdir. Son yıllarda terörist saldırılar gündemimizden çıkmadı. Ülkemiz sınırında teröristler Bölgesine kazara saldırılar düzenleyip askerlerimizi ve sivillerimizi öldürdüğümüzde, Endişe verici olan, bunun ülkemizin tüm bölgelerinde yaşanmasıdır. Teröristlerin en yaygın eylemlerinden biri Aynı zamanda sabotajdır. Yıkım; kamu ve özel kurumları yok ederek ülkeye ekonomik kayıplar vermek Üretimi durdurmak için alınan önlemler. Maalesef bugünlerde dükkan sahibi kapalıdır. İşyerinde kalıcı ekonomik kayıp, ana dış tehditlerden biridir.

Firma rehberi

Teröristler, bomba taşıyan araç veya araçlarla binalara yaya veya yaya girerler. İntihar saldırıları yoluyla ciddi yaralanma tehlikesini yayarlar. Bu ifadeler şu şekilde yazılır Bir anne çocuğunu kurtarmak için kendini feda etti ve birçok hayatı kurtardı. İntihar saldırısıyla ilgili kararsız haberler gazetede şöyle yer aldı: "Bingöl'deki terör saldırısında hayatını kaybeden Hatice Belgin, son anda intihar etti. Daha fazla ölümü engellediği ortaya çıktı. Belgin'in 3 çocuğu Düzinelerce hayat kurtardı. "(Sabah Gazetesi, 31 Ekim 2011) Mekanın içine veya dışına yerleştirilmiş veya kimliği belirsiz bir kişi tarafından postalanmış Patlayıcı içerebilecek paketler de büyük bir dış tehdit oluşturur. Ayrıca korunan alanın yapısından Bu tür saldırıların neden olduğu güvenlik açıkları dikkate alınmalıdır.

Dikkate alınması gereken bir diğer konu da kuruluş ortamında adi suçların sıklığıdır. Kontrol edilmelidir. Korunan alanın yakınında silahlı, bomba hırsızlığı veya terörist saldırısı Bir saldırı meydana gelirse, bu tehlikeler çalışanlara ve tesislere zarar vermemelidir. gerekli Çevresel ve fiziksel önlemler alınmalıdır. Bir başka sorun da, organizasyonda çalışmak isteyen kişilerin önemli pozisyonlarda kalmaları gerektiğidir. Bu, onu bulanlar için ayrı bir güvenlik zinciri oluşturmak içindir. Kurumsal hizmetlerde kilit rol oynayan kişiler Veya silahlı saldırılar ve suikastlar gibi girişimler önemli dış tehditlerdir.

Son olarak, dış tehditler açısından dikkate alınması gereken bir diğer durum sosyal Bu bir olaydır. Suçu teşvik eden faktörler, halkı kışkırtan ve onu savunucuya getiren iyi bilinen faktörlerdir. Yaygın bir söz haline geldi. Burada kışkırtıcının asıl amacı insanlar veya Bu, kurumlar aracılığıyla kurumları yok ederek toplumsal olayların tırmanmasına hazırlanmaktır. Bu şekilde özellikle halk Amaç, örgüte doğrudan taş veya sopalarla saldırmaktır. Bu durum Güncel olaylar iyi bir örnek oluşturuyor: Minibüs belediyeyi ateşe verdi. Adıyaman Kahta'nın açtığı yeni minibüs güzergahı Minibüs şoförünü kızdırdı. Minibüs sürücüleri şehrin önünde yanan araçları topluyor Belediye binasına girdiğimizde felaketin eşiğine geldik. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 10 yeni minibüs seferlere başladı, bölgede yeni açılan güzergahlar, mevcut minibüs sürücüleri Protesto edildi.

FİRMALAZIM

Güvenlik ifşası ve alınan önlemler Güvenlik ihlallerinin belirlenmesi, korunan bir alandaki önemli varlıkları veya bireyleri ifade eder. Bu, sızıntıya neden olabilecek fiziksel boşlukların belirlenmesi anlamına gelir. Her yerde; Mimari plan çerçevesinde güvenlik planı yoksa güvenlik açıkları olmalıdır. Suçlu saldırılara yol açabilecek bu fiziksel güvenlik açıkları tam olarak analiz edilmelidir. Bu analiz içinde; • Binanın olası penetrasyon yönünü belirleyin. • Sızıntı yönündeki mevcut fiziksel engelleri ve gecikme sürelerini belirleyin. • Fiziksel engellerin zorluk derecesini ve bağlantı özelliklerini belirleyin. • Sızıntı önleyici güvenlik önlemleri için gereken reaksiyon süresini hesapladı. • Diğer önlemleri belirleyin Güvenlik önlemlerinin en önemli amacı, potansiyel suçluların eylemlerinden vazgeçmelerini önlemektir. Eylemlerini gerçekleştirememelerini sağlayın.

Çevreleyen kolluk kuvvetlerinin veya güvenlik güçlerinin konumu ve gücü • Her yerde işletmelerin güvenlik ihtiyaçları • Ortamdaki suçların türü ve sayısı • Çevre kuruluşlar tarafından alınan güvenlik önlemleri • Tesislere yaklaşım • Tesisin iç ve dış aydınlatma durumu Komşu binaların yakınlığı ve yapısı • Arazinin yapısı, yani işletmelerden, boru hatlarından vb. Akan dereler. • Sahile veya çevre yoluna yakın (varsa) • Bölgenin iklim özellikleri • İşletmenin dış sınırının özellikleri; duvarlar, tel örgü vb. Etrafta trafik akışı, • Issız iş ortamı.

Firma Rehberi

Güzelleştirirken, genellikle yardımcı uyarı işaretleri hazırlayın, normal Bireylerin kendilerini güvende hissetmeleri sağlanırken, potansiyel suçlulara eylemlerinin yüksek riskli olduğu söylenir. söylemek. Buradaki en önemli güvenlik ihlali, suç işlemeye hazırlanan insanları ıssızlaştırmaktır. Deneyeceği erişim yolunu bulmaktır. Çevreyi güzelleştirirken bunu yapın Gereksinimler şunlardır: Görünürlüğü azaltan delikler, hendekler ve tepeler gibi binanın etrafındaki doğal toprak Yapısı düzeltilmelidir. • Binalar arasındaki ortak alanlar veya yollar kolayca gerçekleştirilebilir Görünürlük sağlanmalıdır. • Bahçe düzenlenirken bitki örtüsü görünmez bir alan oluşturacaktır Önlenmeli.

Otoparkların, merdivenlerin ve yer altı geçitlerinin maksimum görünürlüğü Aydınlatılmalıdır. • Yayalar ve gece aydınlatması için yolun yönü düz olmalıdır Kaybolma ihtimalini ortadan kaldırmak için çitler, farklı zemin renkleri yapılmalı ve işaretlenmeli Alınacak önlemler. • Binanın ana girişi yaya yoğun tarafa açılmalıdır. • Balkon duvarları dış görünümü engellememelidir. • Ana girişin tasarımı gizlenmekten kaçınmalıdır. • Binanın dış cephesi, tırmanmaya izin vermeyecek bir düzlükte tasarlanmalıdır. • Ana girişten halka açık alana giden yol engellenmemelidir. • Bina giriş ve çıkışları, binaya giden yol ve uyarı tabelalarının tümü kolayca görülebilir. Aydınlatılmalıdır. • Gölgelenmeyi önlemek için her nokta en az iki yönden aydınlatılmalıdır.

Güvenliğin temel unsuru, insanların ve diğer canlıların haklarını korumaktır. Önleyici tedbirler zinciridir. Diğer canlılar güvenlik önlemlerinden zarar görebilir. Bakmamaya dikkat et. Risk analizi Genel olarak, risk, belirli bir tehlikeli olayın olasılığı ve sonuçlarıdır. Sebep olunan hasarın, hasarın veya yaralanmanın ciddiyetinin bir tahminidir. Öte yandan, kurumsal risk Stratejik, finansal ve operasyonel hedeflerine ulaşmalarını engelleyecek çeşitli olaylara ulaşmak Bu mümkün. Riskleri tanımlamak için organizasyonun hedefleri belirlenmelidir. gol Belirlendikten sonra, bu hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri belirlemek, değerlendirmek ve önlemek mümkündür. Alınacak önlemleri belirleyin. Son yıllarda bu amaçla risk analizi yapılmaktadır. Saldırı ve hırsızlıklar nedeniyle kamu ve özel kuruluşlar Neden olduğu sorunlardan biri olmuştur.

Risk analizi genellikle aşağıdaki aşamaları içerir: • Tanımlama: Risk analizi süreci, organizasyonun karşılaştığı risklerin tanımlanmasıyla başlar. Kurumsal alanı etkileyen tüm tehlikeler burada. İş için sadece en iyisi Bilinen afetler değil, tüm olası riskler belirlenmeli ve belgelenmelidir. • Değerlendirme: Bir sonraki adım, belirlenen risklerin önemini değerlendirmektir. Bu, iki boyutlu "çarpışma olasılığı" hesaplamaları etrafında inşa edilmiştir. • Yönetim: Risklerin ciddiyetini ve yüksek etkili ve olasılıklı riskleri belirleyin. Yönetim için stratejiler geliştirmesi gerekiyor. • Gözden Geçirme: Tüm risk yönetimi süreçleri ve çıktıları gözden geçirilmeli ve Olarak kontrol edilmelidir. Bu, kuruluş tarafından uygulanan risk yönetimi stratejilerini ve süreçlerini içerir. Bu, etkinlik güncellemelerini içeren bir çalışmadır. Risk analizinde kullanılan yöntem ne olursa olsun, aşağıdaki temel işlemler risk analizidir Araştırmalarından biridir.

Analiz kapsamı; potansiyel risklere ve hasar olasılığına göre uygulayın Güvenlik önlemlerinin kapsamını belirleyin • Şirketin bulunduğu alanda ve iç ve dış tehditleri tespit etmek için yapılan suç faaliyetleri Ölçü verilerini toplayın • Potansiyel tehditleri ve hasarı belirleyin ve kaydedin • Mevcut güvenlik değerlerini, yani boyutu ve etkinliği belirleyin Alanın önemine göre güvenlik derecesini belirleyin • Bir tehdit olasılığını belirleyin • Bir tehdit ortaya çıktığında olası etkiyi belirleyin • Risk düzeyini belirleyin • Analiz için son belgeleri hazırlayın • Düzenli risk değerlendirmesi ve belge güncellemesi.

FİRMALAZIM

Kısaca bu işlemlerden oluşan risk analizi; kurumsal güvenlik önlemleri almadan önce Bu, sürekli hazırlık ve güncelleme gerektiren bir süreçtir. Risk analizi doğrudan birbiriyle ilişkilidir İki konuyu kapsar. Bunlar; risk değerlendirme ve risk yönetimi. Bu temalar birbiriyle ilişkilidir Aralarındaki ilişki ve neden birbirlerine ihtiyaç duydukları aşağıda açıklanacaktır. Burada dikkat edilecek noktalar Kamu veya özel kuruluşların karşılaşabileceği risklerin niteliğini belirlemek ve Yönetilebilen yöntemler geliştirin.

Risk analizi neden gereklidir? risk değerlendirmesi Risk değerlendirmesi, kuruma iç ve dış tehditleri ve bunların neden olduğu zararları sağlar. Alınacak önlemleri belirleme işidir. Risk değerlendirmesi, özel suç Olayların oluşumu ve / veya olası sonuçlarının tahmin edilmesi üzerine araştırmalar dahil. Benim ülkemde 4857 sayılı İş Kanununa göre her kuruluş sahibi işyerinin ihtiyaçlarını ve koşullarını dikkate almalıdır. Tehlikeleri belirleyin, risk değerlendirmesi yoluyla riskleri belirleyin ve iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerine uyun. Uygun önleyici tedbirleri alma yükümlülüğü.

Firma rehberi

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından risk değerlendirmesi üzerine hazırlanmıştır. Yayında, aşağıdaki beş adımdan oluşan bir risk değerlendirme yöntemi önerilmektedir: • Tehlikeleri belirleyin; işyerinde ürünlere ve çalışma ekipmanına neyin zarar vereceğini kararlılık • Tehlike değerlendirmesi; tespit edilen tehlikeler için hangi önleyici tedbirler alınır? Satın almayı belirleyin ve riskini değerlendirin • Risk seviyesi; hesaplama yoluyla bulunan tehlikeli tehlikelerin ağırlık oranı, öncelik Tamam Sipariş • Kontrol önlemlerini uygulayın; ilk iki adımda tanımlanan tehlikeler ortadan kaldırılabilir Meydana gelenler için zamanında önlemler alınmalı ve uygun bir kontrol süresi içinde nüksü önlenmelidir. belirlemek. Belli bir maliyet ve zaman gerektiren acil olmayan tedbirler için başvurun Bir plan geliştirin ve uygulayın. • Denetim, gözetim ve gözden geçirme; risk yönetiminin tüm aşamaları ve uygulaması.

Yukarıdaki risk değerlendirme adımlarına göre birincisi tehlikedir Durum ve tehlikenin önemli olup olmadığı. Bu tehlikelere göre risk Puanlama yaparken nicel veya nitel teknikleri kullanın. Risk, sayısal tekniklerle dijital olarak değerlendirilir. Sağlık, güvenlik ve çevresel riskler Genellikle yaralanma, salgın hastalık veya ölüm gibi bir sonucun görülme sıklığı ile ifade edilir. Örneğin Şu ana kadar Türkiye'de 1 milyon kişi ölülerden yani 10.000 kişi kanserden öldü. Buraya Risk 10-2 olarak ifade edilir. Genellikle 10-6 risk dikkate alınmaz, yani milyonda bir risk olasılığı. Nitel Riski değerlendirirken, riski tanımlayıcı terimlerle (lise veya küçük gibi) tanımlarız. Belirli risklerin doğası ve onları çevreleyen belirsizlik Bu değerlendirmelerin yararlanıcıları ilgili verileri sağlamalıdır.

Güvenlik önlemleri alan bir kuruluş, iki uzmanın risk analizi yapmasını gerektirdiğinde, uzmanlardan biri Belirli bir tehdit için "endişelenecek bir şey yok" derse, başka bir uzman "bu risk sizin radarınızda Burada bir çelişki var. Ajans burada alınacak önlemleri belirleyemez. Burada yapılması gereken, bu konudaki birçok uzmanın görüşlerine başvurmak ve yazılı raporu takip etmektir. Belirleme derecesidir. Uzmanların belirli bir risk hakkındaki bilgilerini anlamak için çok fazla olasılık (EP) Eğri oluşturuldu. EP eğrisi, belirli kayıpları aşma olasılığını temsil eden bir eğridir. Kayıplar; afet, yıkım, hastalık veya benzeri sonuçların nakit olarak ölçülmesidir. Somut bir örnek vermek için Türkiye'deki olası depremler için bir EP eğrisi oluşturun Gerekirse risk değerlendirmesi yapılarak önce maddi kayıp gerektiren deprem sonuçları belirlenir.

FİRMALAZIM

Burada, EP eğrisini oluştururken dikkate alınması gereken noktalar olasılık ve gerçek olaylardır. Belirsizlik derecesini birlikte belirleyin. Doğal afet veya kimyasal patlama AP eğrisinin sonuçlarını elde etmek terör olaylarından daha kolaydır. Ama olması gerekse de Bir afetin sonuçları önceden tahmin edilebilmesine rağmen, afetin sonuçlarıyla ilişkili riskler ve zararlar Hala belirsizlik olabilir. EP eğrisi, risk yönetimi araçlarını kullanabilmek için önemlidir. Uzman seviyesi Benzer olayların EP eğrileri yardımıyla olası olayları ve sonuçlarını tahmin etmek mümkündür. Geleneksel risk değerlendirmesi, mali olarak harici ve dahili saldırıların veya felaketlerin kaybını ölçer. risk Algılar, psikolojik ve duygusal faktörlerdir, yani insan davranışına zarar veren bu faktörlerdir. Etkiye bakın.

Bu örnekte olduğu gibi Risk değerlendirmesi, insanların duygusal ve psikolojik yöntemlerine dayanır. son yıllarda Yapılan risk değerlendirme araştırması da bu faktörlerin risk değerlendirmesinde etkili olduğunu göstermektedir. programı. Toplum, tehlikeli oldukları için hala bazı faaliyetlerden kaçınıyor. Örneğin gidecekler Uçak yerine trenle yere inin, depremlerde yüksek katlı binalarda kalmayın, Risk değerlendirme teknolojisi tarafından sağlanan elektronik ekipmanın kullanımı. Hasarlı baz istasyonu Altın arama için siyanürün kullanılması endişelerini etkileyecek her zaman duygusal ve psikolojiktir. Risk değerlendirmesi kapsamında. Risk yönetimi Risk yönetimi, hedeflerimizi tehdit eden riskleri ortaya çıkarmak ve bunlarla başa çıkmaktır. Bu, mantıksal adımları kapsayan dinamik bir süreçtir. Kurumsal kaynakları ve süreçleri basitleştirin ve riskleri azaltın Bir çözüm bul. Risk yönetimi üç önemli adım içerir.

Firma rehberi

Gelecekte olası kayıpları azaltmak için risk yönetimi stratejileri geliştirmek Risk algılamasının psikolojik faktörleri, değerlendirmeden elde edilen verilerle birleştirilerek karar verilmesi gerekmektedir. Ancak bu değerlendirmeler, risk yöneticilerinin yanıtlaması gereken soruların çoğunu yanıtlayamaz. Örneğin, hangi düzeyde maruz kalma kabul edilemez? Başka bir deyişle, riskler nelerdir Seviye güvenli kabul edilebilir mi? Risk genişletme olaylarında belirsizlik nasıl önlenir? mevcut Riskleri azaltırken başka riskler ortaya çıkacak mı? Olası hasar 12 Neyden daha önemli? Bu tür soruların cevapları sosyal değerlere ve önceliklere bağlıdır. Tabi ki bu Risklerle başa çıkmak siyasi yönetime ve demokratik kurallara bağlıdır.

Bir sonraki adım bir risk raporu hazırlamaktır. Rapor Sorumluluk kapsamındaki risklerin yönetiminde iç kontrol sisteminin etkinliği, Ve büyük risklerin değerlendirilmesi. Büyük veya ciddi kusurları kontrol edin Raporda zayıf yönler tartışılıyor. Bunların organizasyon üzerinde ne gibi etkileri olabilir? Rapor, nasıl tedavi edileceğini içerir. Raporda ayrıca yönetim kurulu ve yönetimin Kontrole ilişkin açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken iletişim yöntemi hakkında detaylı bilgi Mevcut. Rapor hazırlandıktan sonraki adım, rapora dayalı olarak yıl boyunca riskleri gözden geçirmek ve raporlamaktır. güncellenmesi gerekiyor. Bu güncelleme aşağıdakilere dikkat etmelidir: • Temel riskler nelerdir? Nasıl belirlenir, değerlendirilir ve yönetilir?

Güvenlik sistemi seçimi Risk analizi yapılarak kurumun güvenlik ihtiyaçları belirlenebilir. Hazırlanan risk raporuna göre Kuruluşun hedeflerini karşılayan etkili bir güvenlik sisteminin bileşenlerini seçmek önemli hale gelir. Etkili bir güvenlik sisteminin dört temel işlevsel öğesi vardır. Bunlar test etme, değerlendirme, Gecikme ve yanıt. Bu unsurlar görevlerini belirli bir sırayla yerine getirir. Tespit, iş kapsamı dışında kalan özel hareketli hedeflerin tespit edilmesidir. bunun için Kullanılması gereken güvenlik sistemi: Hedef belirlemeye uygun dahili sensör Belirtilen hedefe uygun harici sensör Belirli alanlardaki uyarı kaynakları Kalıcı olarak bağlı halka veya saha dolabı sistemi.

Firma rehberi

Etkili güvenliğe hangi işlevsel öğeler dahil edilmelidir? Mobil bir sızıntı tespit edildiğinde, değerlendirme aşamasındaki güvenlik sistemi devreye girecektir. Tespit edilen hedefi görsel olarak değerlendirin. Bu aşamada yapılan iş şu şekildedir: • Tespit edilen tehdidin • Hedefle ilgili diğer bilgileri edinin; hareket yönü, hareket hızı, hedef sayısı ve Hedefe bağlı araç veya silah bu ek bilgide yer almaktadır. • Tespit edilen hedefe göre güvenlik sisteminin yönünü belirleyin • Güvenlik güçlerine bilgi sağlayın 13 Etkili değerlendirme hızlı demektir. Bu yüzden güvenliği seçin Sistem hızlı bir şekilde bilgilendirilmeli ve değerlendirilmelidir. Seçilen güvenlik sistemi manyetiktir Operasyonları güvenlik duvarları, lazer sensörleri veya CCTV gibi doğrudan hedeflerden koruyun Uzaktan izlemeye elverişli olmalıdır.

Firmalazım, firma rehberi, firma ekle, firmalazım,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etiket Tutucu

Menülük